Ansettelse
taushetsplikt
Arbeidsavtale; I første omgang etter du har vist din interesse for å være vikar veterinær så går vi inn i en "intensjonsavtale". Det er ikke noe bindende, men kun så VikarVet kan ha dine detaljer; Cv og kontaktinformasjon lagret.
Når det kommer inn konkrete oppdrag fra klinikker som trenger hjelp vil vi kontakte deg for å se om den klinikken, og de datoene, kan passe for deg. Om det virker interessant så vil vi fremsende din CV og kontaktinformasjon til klinikken. Deretter vil både klinikken og oss på Vikarvet ha en samtale med deg på videochat.
Da blir vi enige om vilkårene, og når alle er enige så setter vi opp en kontrakt. Kontrakten bekrefter at Vikarvet er din arbeidsgiver og er ansvarlig for at du får lønn og feriepenger.
I kontrakten står oppdragets varighet, arbeidstid, arbeidsoppgaver, arbeidssted, timelønn, overtidsbetingelser og feriepengesats. Oppdragets varighet tilsvarer tiden du er lønnet ansatt hos Vikarvet. Dersom oppdraget blir forlenget skal en ny oppdatert kontrakt sendes ut og signeres. Dette blir sendt på epost.
Skatte og trygdetrekk følger reglene i ferieloven, folketrygdloven og arbeidsmiljøloven.
Når oppdraget er ferdig vil vi jobbe for å finne andre oppdrag til deg i forhold til arbeidsavtalen vi har inngått. I så måte er det viktig at du alltid oppdaterer din tilgjengelighet i god tid, og har en god dialog med oss i Vikarvet. Det er planer om å få programvare som gjør dette enklere.
Når du er ansatt hos Vikarvet kommer du til å arbeide for flere arbeidsgivere og ha kontakt med mange personer. Du må derfor betrakte alt du får vite om deres operasjoner som konfidensielt. Brudd på taushetsplikten kan få alvorlige konsekvenser.
Du kan ikke snakke med utenforstående om forhold hos kunden,eller hos Vikarvet.
Dette er stipulert i din kontrakt, men det kan være at kundene har sin egen taushetsplikt for deg å signere også.
Oppfølging
Endring i oppdrag
Som ansatt hos Vikarvet er vi opptatt av å følge deg opp kontinuerlig og ta vare på deg som ansatt. I løpet av første uken av ditt oppdrag vil du bli kontaktet av Vikarvet for å høre hvordan jobben går og hvordan du trives.
Etter dette vil du følges jevnlig opp , og du er også velkommen til å kontakte oss når det måtte være om du har bekymringer eller videre spørsmpl om oppdraget.
Ved avslutning av oppdraget vil vi kontakte både deg og kunden for å finne ut hvordan dere har opplevd samarbeidet,og hvordan du trivdes.
I noen tilfeller kan det bli endringer i oppdraget du jobber på. Vanligvis vil kunden informere Vikarvet slik at vi kan videreformidle dette til deg. Det kan være oppdraget blir kortere eller lengre enn avtalt.
Ved forlengelse av oppdrag vil du få en ny oppdragsbeskrivelse som må godkjennes elektronisk. Dette må ordnes via Vikarvet siden vi er din arbeidsgiver. Du står fritt til å akseptere eller avslå nye oppdrag og forlengelser.
Det kan i tillegg hende at kunden ønsker å tilby deg en fast stilling. Da er det viktig at du tar kontakt med din rådgiver hos Vikarvet for behandling av saken. Vikarvet vil så kontakte kunden angående om det er aktuelt å overføre ditt kontraktsforhold til kunden.
Avslutning av oppdrag
oppsigelse
Når et oppdrag er ferdig vil vi ha en dialog med deg og kunden om hvordan arbeidsforholdet har vært. Det kan være ris og ros som alle parter kan lære av. Vi ønsker å best mulig kartlegge din og kundens trivsel, og hva som er viktig for deg i nye oppdrag.
Om kunden ønsker å avslutte oppdraget før avtalt tid vil du bli informert av oss, og få en forklaring på hvorfor arbeidsforholdet blir avsluttet. Vi vil så begynne jobben for å finne nye passende oppdrag til deg.
Husk å kontakte din rådgiver hos Vikarvet om oppdragsgiver kontakter deg direkte angående avlutning av oppdrag. Hvis ikke Vikarvet finner et nytt oppdrag til deg, eller om du takker nei til tilbud om nye oppdrag i den gjenstående perioden frafaller Vikarvet sinn lønnsplikti den resterende oppdragsperioden.
Når du har akseptert et oppdrag forplikter du deg til å arbeide ut den tiden oppdraget varer. Om du ønsker å avbryte oppdraget i den avtalte tiden er det oppsigelsesbestemmelsene i arbeidsavtalen som gjelder. En oppsigelse må alltid skje skriftlig til din rådgiver i VikarVet.
Vikarvet kan avslutte arbeidsforholdet dersom det er saklig grunn for oppsigelse. Arbeidsforholdet avsluttes umiddelbart ved avskjed. Se arbeidsmiljøloven for mer informasjon angående reglene for oppsigelse.
Jfr arbeidsmiljølovens regler for oppsigelse er det 6 måneders prøvetid, og i prøvetiden er gjensidig oppsigelse 14 dager. Etter prøvetiden er over er det 1 måned gjensidig oppsigelsestid.
Gi beskjed
lønn
Hvis du av en eller annen grunn blir forhindret fra å møte på jobb (sykdom,forsinkelser eller annet) er det viktig at du ringer til din rådgiver i Vikarvet før arbeidsdagens start.
Det er også viktig å gi beskjed om det oppstår problemer an hvilken som helst årsak på arbeidsplassen. Ikke ta opp spørsmål om arbeidsbetingelser med oppdragsgiver. Det er Vikarvet som er din arbeidsgiver, så alt av spørsmål og problemstillinger skal bli tatt med din rådgiver hos Vikarvet.
Husk å gi beskjed om endring av adresse,telefonnummer eller E-post osv.
Lønnen din i oppdraget vil bestemmes av innleier på bakgrunn av tariffer, erfaringsnivå og arbeidsoppgaver.
I avtalte oppdragsperioder skal du ha samme tilgang til felles goder og tjenester(kantine,treningsrom etc) som innleiers egne arbeidstakere.
Vikarvet utbetaler lønn i henhold til avtale i arbeidskontrakt med bakgrunn i innleverte timelister.
Du mottar ikke lønn før vi har ditt fødselsnummer hos oss. Husk å oppgi kontonummer til din konsulent. Det er viktig at du er nøye med disse opplysningene slik at vi kan betale ut lønn til riktig tid og til riktig konto.
Skatteopplysninger vil bli hentet elektronisk for alle medarbeidere med gyldig fødselsnummer. Medarbeidere fra utlandet uten norsk fødselsnummer, men som har et D-nummer må søke om nytt skattekort hvert år. Dette vil ikke bli hentet automatisk.
arbeidstid/overtid
Feriepenger
I det enkelte oppdrag er du omfattet av kundens vilkår for tilsvarende stilling når det gjelder arbeidstidens lengde og plassering, overtidsarbeid og varighet og plassering av pauser.
Den daglige og ukentlige arbeidstiden følger av arbeidsavtale og oppdragsbekreftelse for det konkrete oppdraget.
Dersom ikke annet gjelder hos oppdragsgiver er du forpliktet til å utføre overtidsarbeid etter arbeidsmiljølovens regler. Dersom du blir pålagt overtid får du som regel overtidsgodtgjørelse i tillegg til vanlig timelønn. Denne godtgjørelsen står oppført i oppdragsbekreftelsen din.
Lengden på overtid skal i henhold til arbeidsmiljøloven ikke overstige 10 timer i løpet av 7 dager, 25 timer i løpet av 4 uker. Total arbeidstid kan ikke overstige 13 timer per 24 timer.
Dersom oppdragsgiver holder stengt hele dager,eller deler av dafer, er dette å anse som en del av oppdragsgivers arbeidstid, som det derfor ikke betales lønn for. Dersom oppdragsgiver likevel betaler lønn til sine egne ansatte i samme stilling som du er i, skal du etter likebehandlingsreglene ha tilsvarende lønn.
Feriepenger tjenes opp i året før ferien taes ut. Retten til feriepenger fra Vikarvet avhenger av om du har hatt arbeidsinntekt hos Vikarvet i opptjeningsåret. Feriepenger utbetales etter reglene i ferieloven, evt. etter tariffavtale.
Ferielovens bestemmelser sier at man har krav på 21 feriedager per kalenderår, og feriepengegrunnlaget er 10.2% av inntekten det året.
Slutter du hos Vikarvet utbetales opptjente feriepenger for inneværende år sammen med siste ordinære lønnsutbetaling i henhold til ferielover paragraf 11.
For medarbeidere omfattet av tariffavtaler gjelder egne regler.
Sykdom og fravær
Hvis du av en eller annen grunn blir forhindret fra å møte på jobb til avtalt tid er det viktig at du ringer til din rådgiver i Vikarvet og arbeidsleder hos innleier så rask som mulig før arbeidsdagens start.
Ved sykefravær over en dag må du holde oss løpende oppdatert. Ved en eventuell sykemelding som ikke er elektronisk må denne sendes til rådgiver så fort som mulig, senest innen 14 dager. Ved forlengelse av sykemelding må du si ifra samme dag.
Du må ha vært ansatt hos Vikarvet i 4 uker før sykemelding fra lege gir deg rett til sykepenger. Hvis du har hatt opphold mellom oppdragene på 14 dager må du opparbeide deg ny opptjeningstid før du kan bruke sykemelding.
Egenmelding: du må ha vært ansatt hos Vikarvet i 8 uker før du har rett til å bruke egenmelding. Hvis du har hatt opphold mellom oppdragene på 14 dager må du opparbeide deg ny opptjeningstid før du kan bruke egenmelding. Egenmelding må sendes inn samme dag som fraværet er avsluttet.
Sykt barn: Du må ha være ansatt i Vikarvet i 4 uker før du har rett på å bruke egenmelding for sykt barn. Hvis du har hatt opphold mellom oppdragene på 14 dager må du opparbeide deg ny opptjeningstid før du kan bruke egenmelding på sykt barn. Retten gjelder til og med det kalenderåret barnet fyller 12 år. Egenmelding for barn kan benyttes inntil tre sammenhengende kalenderdager. Er barnet sykt utover dette trengs en egenerklæring.
Annet
Utstyr og bekledning: Oppdragsgiver er ansvarlig for å gi riktig bekledning og nødvendig utstyr som er nødvendig for å arbeide hos dem. Ved avsluttet arbeidstid skal utstyret leveres tilbake.
Bolig: I samråd med innleier og din rådgiver hos Vikarvet skal vi se på løsninger for boforhold under oppdraget. Innleier som er lokalkjent kan ofte være behjelpelig til å finne rimelige og kortvarige løsninger på bolig til den ansatte. Utgifter til bolig må dekkes av den ansatte.
Hms:
Vikarvet har som overordnet målsetting at ingen medarbeidere skal bli syke eller skadet som følge av sitt arbeid for oss. Som ansatt har du ansvar for å medvirke aktit til og støtte opp om våre mål og rutiner for helse,miljø og sikkerhet. Samtidig må du rette deg etter oppdragsgivers HMS-rutiner og de instrukser som gjelder for dine arbeidsoppgaver.
Du har ansvar og plikt til å melde fra om forhold som har betydning for HMS , både til oppdragsgiver og Vikarvet.
Alvorlige hendelser der du eller andre som er tilknyttet Vikarvet er involvert skal alltid meldes fra om umiddelbart til din rådgiver hos Vikarvet.
Alle ansatte i Vikarvet kan og bør varsle om kritikkverdige forhold som brudd på lovverk,interne retningslinjer eller etiske normer.. Kontakt innleiers kontaktperson/verneombud med mindre saken helt klart ikke angår innleier.
Innleier er hovedbedrift og ansvarlig for samordning av HMS-arbeid. Det innebærer at de er ansvarlig for at forholdene på arbeidsplassen er i overenstemmelse med arbeidsmiljølovens bestemmelser, og skal følge deg opp i ditt daglige arbeid. Du skal få informasjon og opplæring om sikkerhetsinstrukser, arbeidsreglement og andre HMS-rutiner, slik at du ikke utsettes for farer eller unødvendige belastninger i arbeidet. .
Som medarbeider har du ansvar til å medvirke i det systematiske HMS-arbeidet på arbeidsplassen, og aktivt bidra til gjennomføring av de tiltak som blir satt i verk for å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø.
Forbud mot rusmidler: Det aksepteres ikke at medarbeidere i Vikarvet møter på arbeidet påvirket av alkohol eller andre rusmidler, eller burker slike rusmidler i arbeidstiden. Overtredelse av dette forbudet vil kunne få konsekvenser for arbeidsforholdet.
Pensjon: Som medarbeider i Vikarvet blir du innmeldt i Vikarvet sin pensjonsordning. MEr informasjon kan du få ved å kontakte din rådgiver.
Yrkesskadeforsikring: Vikarvet er i kontakt med forsikringsselskap angående å utarbeide en ordning for sine ansatte i forhold til skade og sykdom forårsaket av arbeidsulykke/yrkesskade.